Potrebni sastojci:
- 12 dag omekšalog maslaca
- 22 dag šećera u prahu
- 4 jaja
- 400 ml mlakog mlijeka
- 60 dag oštrog brašna
- prstohvat soli
- 1 prašak za pecivo
- 50 dag jagoda
- šećer u prahu za posipanje
Način pripreme:
Izmiksajte maslac, šećer i žumanjke.
Potom umiješajte mlijeko i polovinu brašna s praškom za pecivo.
Stucite čvrsti snijeg od bjelanjaca s soli. Dodajte ostatak brašna,a na kraju lagano umiješajte snijeg.
Okrugli kalup za torte promjera 26 cm, namastite maslacem i pospite brašnom. Stavite polovinu tijesta i polovinu jagoda koje ste uvaljali u brašno kako nebi potonule u tijesto.
Ulijte ostatak tijesta te preostale jagode. Stavite peći na 180 stepeni oko 45 -50 minuta(probajte čačkalicom da li je pečeno). Kolač narežite na komade i posipajte šećerom u prahu prije posluživanja, piše Coolfood.
Nema komentara:
Objavi komentar